Home » D:News » Incalzirea climatica modifica harta productiei viticole

Incalzirea climatica modifica harta productiei viticole

Incalzirea climatica modifica harta productiei viticole
Publicat: 26.05.2008
Cresterea temperaturilor din timpul verii ar putea transforma domeniile viticole din sudul Angliei, in zone prea aride ca sa sustina aceasta cultura. Potrivit unei carti pe teme viticole, publicata recent, pana in 2080, Anglia va trebui sa renunte la o parte importanta a productiei de vinuri.

Autorul cartii, profesorul emerit Richard Selley de la Imperial College din Londra, afirma ca daca temperatura medie de vara din Marea Britanie continua sa creasca dupa cum se anticipeaza, Thames Valley, parti din Hampshire si Severn Valley, care contin foarte multe podgorii in prezent, vor fi prea aride pentru a sprijini productia de vin in urmatorii 75 de ani. In schimb, aceste zone vor putea fi cultivate cu alte plante, specifice nordului Africii si Estului Mijlociu.

In plus, daca schimbarile climatice se mentin pe linia prognozata, pana in 2080, vaste arii din Marea Britanie, inclusiv Yorkshire si Lancashire vor putea fi cultivate cu soiuri specifice zonelor calde, cum ar fi Merlot si Cabernet Sauvignon, crescute pana acum in Franta si in Chile.
Cartea, numita “The Winelands of Britain: past, present and prospective”, se afla la a doua editie, prima data fiind publicata in 2004. Noua editie include materiale aditionale legate de viitorul viticulturii in Marea Britanie, adaugate in lumina noilor schimbari climatice.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase